Nada dan Suara

...
8:38 PG

Ha..ha..Tak tau..apa sudah jadi? - Malaysiakini

Ha..ha... tak tahu... Siapa yang mati? Siapa yang kena talqin? Pesal pakai bendera parti tutup si mati? Double meaning ke ni? Entah..aku pun tak tahu.. Klik sini untuk sumber berita.

9:56 PTG

Kau buat lah apa yang kau rasa bagus LAKNATULLAH!! - Malaysiakini

Saya sebenarnya dah naik boring dan mual dengan perangai segelintir orang bukan islam. Agaknya kalau perkara ni terjadi di malaysia dan di lakukan oleh orang islam atau bukan islam,confirm lunyai kepala otak dia kena kerjakan. Dah banyak kali perkara ini berlaku. Dan dah banyak kali kami bagitahu melalui surah Al- Kafiruun. Sedikit pun tak ganggu kamu,kenapa kamu mahu menganggu kami? ?

Saya membaca komen seorang anonymous di laman blog sahabat saya iaitu perunding. Saya dok baca dan nampak hamba ni dok promote T shirt. Saya pun dok copy address lamannya dan apa yang saya jumpa amat menghibakan... Nak tau apa yang di promotenya?? Klik sini ,sini ,sini dan sini .

Laman web ini mendakwa dia dari Sweden. Jadi...saya tak mahulah memaparkan di sini apakah yang ada di laman web tersebut. Saya dah siapkan alamat linknya dan keputusan di tangan ANDA!!

DZULHAQQ - lunyai - bermaksud hancur berkecai..
kami - bermaksud "orang islam"..
kamu - kemungkinan mereka ini terdiri daripada org kafir atau munafik.
Al- Kafiruun - bermaksud surah ke 109 di dalam al-quran
anonymous - bermaksud seorang blogger yang tidak mempunyai identiti diri dan bersifat pengecut dalam sesuatu penulisan. hahahah
ANDA - Korang yang mengaku islam,apalagi????

11:41 PG

Memang kau dasar Jahil dan haram jadah!! - Malaysiakini

Apa ?? Gambar di bawah ni dah basi ke? Tahun lepas punya isu ke? Hampir setiap bulan kes seperti ini berlaku. Syabas!! Majoriti melayu masih di hadapan dalam bab ni. Sah!! Memang pelaku kejahilan ini takde agama!! Siap tinggal nota lagi tuu!!! Dasar laknat!! Nak tahu apa ada dalam bungkusan ni?? Lebih memeranjatkan dari c4 tu!! Perhatian!! Pakar Bom tidak dipanggil ke lokasi kejadian....



Amacam...ada kenal janin ni? Janin ni tak sempat jadi bayi..kerana kejahilan pelaku zina ini. Tengok puas-puasssss... Puas kah hati anda bila melakukan zina?? Ala..puas sekejap je..seksaNya lagi lamaaaaa


Lepas bagi nota..buat lagi. Apa barang bagi nota? Bagila sms ke,mms ke biar senang pihak berwajib kesan kamu!! Oh ..aku lupa... muda mudi sekarang dah expert bab teknologi. Hari ni chating..esok jumpa..hari valentine bagi hadiah dara..cukup 9 bulan 10 hari.. campak je!!


Apa la nak jadi dengan Dasar pendidikan Negara?? Aku rasa kementerian kena ubah balik dasar pendidikan,asingkan pelajar lelaki dengan perempuan. Eh!! mana boleh..tak bebas u.. Eh!! Kolot la sekolah ni!!.. dan berbagai alasan lagi..semuanya di buat atas dasar mengejar kemajuan!! Ya!! Mengejar kemajuan Jahiliyyah!!!

DZULHAQQ - Puas kah hati anda bila melakukan zina?? Ala..puas sekejap je..seksaNya lagi lamaaaaa - merujuk kepada sebilangan manusia islam di malaysia yang menyokong kebebasan pergaulan.

9:16 PTG

Sinis!! Sungguh sinis TPM terhadap mat rempit - Malaysiakini

TANGANI GEJALA REMPIT - TPM

KUALA LUMPUR 12 Mei – Gejala mat rempit yang semakin membimbangkan perlu segera ditangani sebelum ia merebak menjadi ‘wabak’ yang mengundang pelbagai masalah lain dalam masyarakat, kata Muhyiddin Yassin. ( Utusan Malaysia)


SEKALI LAGI MAT REMPIT

Sesiapa yang tinggal dalam kota Kuala Lumpur sila pergi dan lihat wilayah Pantai Dalam. Lihat dan saksikan bom jangka yang sedang terpasang. Rumah rumah sempit. Keluarga besar. Hidup berhimpit-himpit. Padat dengan masalah sosial. Inilah ghetto dan inilah slum moden yang wujud di sekitar kota kita.

Persoalan timbul: Kenapa ketika rumah mereka didirikan tidak dibuat untuk keselesaan. Kenapa tidak dibuat tiga atau empat bilik, ada balcony dan ada taman rehat. Ada keselesaan untuk hidup. Kenapa orang miskin ini terus dimiskinkan. Kenapa ini lakukan ini terhadap orang miskin. Apakah nilai hidup mereka rendah sekali maka mereka dikandangkan seperti babi.

Perhatikan diwaktu malam kereta dan motosikal mereka beratur berlapis-lapis. Mereka tidak ada pilihan – wajib memiliki kereta atau motosikal untuk pergi menjual dan memburuh. Ini sengaja dirancang sebagai satu dasar untuk menggalakan pembelian kereta dan motosikal.

Sistem pengangkutan awam yang satu ketika dahulu agak tersusun telah dilupus. Kota Kuala Lumpur yang dahulunya cukup baik disambung oleh Seri Jaya tidak wujud lagi. Bas dua tingkat yang bergerak di Kuala Lumpur pada satu ketika dahulu kini hanya untuk pelancung. Sistem pengangkutan awam dianak tirikan untuk menyokong industri kereta.

Penduduk miskin kota ini tidak mungkin dapat memutuskan diri mereka dari jeratan lingkaran setan. Dari sinilah datangnya anak anak muda yang merempit ke hulu ke hilir. Dimana mereka hendak duduk. Rumah sempit. Hendak mengulang pelajaran tidak mungkin. Adik mahu menonton tv. Kakak telah mula mendewasa dan susunya telah membesar. Taman rekreasi tidak ada. Taman bola tidak ada. Dewan anak muda tidak ada. Nak bermain futsal – wajib membayar – semua milik towkay.

Bayangkan emak dan ayah nak mengentot pun susah sekali. Tidak mungkin kasih sayang akan muncul dari satu keluarga seperti ini. Tidak mungkin akan muncul Ibu Mitahli dari kawasan ini. Graduan- graduan dari kawasan-kawasan ini hanya akan berjaya melahirkan pencopet, tokan ganja, kaki pau – nasib-nasib baik akan muncul Mat Rempit dan peniaga warong.

Kurang kawasan untuk dijadikan tempat rehat dan taman permainan?

Di sebelah stesen bas Pudu Raya dahulunya ialah padang yang maha luas. Lake Garden dahulunya ialah taman indah dan dirosakkan dengan jalan-jalan untuk kereta. Hutan simpan Bukit Ceylon di musnahkan untuk bangunan. Penarahan kawasan ini masih belum selesai. Di hadapan Stadium Negara dan Stadium Merdeka dahulunya ialah taman dan padang yang indah – sekarang tempat kepala bana letak kereta.

Jangan lupa – di Kuala Lumpur ada berselirat padang golf. Di kawasan-kawasan mewah ada pula taman-taman bunga. Ada padang tempat rehat. Kenapa yang kaya tahu berehat dan yang miskin di kulibatakkan. Apakah mereka yang duduk di kampong Kerinchi tidak tahu berehat. Tidak memerlukan ketenangan.

Bila kita melihat anak muda yang sedang merempit cuba berfikir jauh. Jangan hanya hendak mengutuk. Cuba selidiki dan tanya dari mana mereka ini. Apakah ada keselesaan dalam rumah mereka. Apakah ada kesempurnaan dalam persekitaran hidup mereka.

Lihat dan sedarlah – kebanyakkan mereka ini memburuh – di kedai dan gedung-gedung yang dimiliki oleh pemodal antarabangsa. Mat Rempit inilah yang menjadi kuli batak di Tesco, Seven Eleven, di Giant, StarBuck, MacDogal. Merekalah yang memburuh dipelbagai retaurant dan cafĂ© yang dimiliki oleh syarikat pemodal antarabangsa.

Apakah betul kerajaan ada keinginan untuk memperbaiki hidup mereka?

Jika jujur dan berniat baik maka : Susun dan tubuhkan kesatuan pekerja di semua pasar raya. Tubuhkan kesatuan sekerja untuk semua pekerja di Seven Eleven, di Giant, di Tesco , di MacDogal, di Burger King, di warong-warong Rehat Lebuh Raya Utara Selatan. Pastikan mereka yang memburuh ini bukan hanya menjadi kuli batak untuk pemodal antarabangsa. Pastikan anak anak muda yang merempit ini dibayar selumayan mungkin. Pastikan mereka tidak ditindas dengan gaji yang kecil. Wujudkan gaji minama untuk seluruh buruh pekerja.

Ini baru langkah tepat yang mendahulukan warga. Bukan mendahulukan keuntungan untuk pemodal.

Jangan hanya pandai menghina anak anak muda yang merempit sebagai wabak. Mereka bukan penyakit. Mereka adalah sebahagian dari kita. Mereka adalah anak semua bangsa. Jangan hanya pandai mengutuk dan menangkap. sumber artikel dari TT

11:46 PG

Ummi..Kasihmu sepanjang masa!! - Malaysiakini

Ada sahabat saya kata,semalam dari tarikh hari ini adalah hari ibu. Ada yang kata hari ini pula jatuh tarikh hari ibu. Saya pula kata pada kedua-dua sahabat ni,apa kata anda berdua rujuk pada ahli falak bilakah tarikh jatuh hari ibu sedunia. Tersengih mereka berdua... Bagi saya kasih ibu sepanjang masa,tiada hari hari tertentu. Anggaplah setiap hari adalah hari untuk kita sebagai anak merayakan hari ibu ini setiap masa. Janganlah ada hari tertentu..kecil hatinya nanti.. Ummi..kasihmu sepanjang hayat..tidak terbayar rasanya walaupun dengan nilaian ringgit atau US dollar..
video

Dengarkan lagu ummi nyanyian sami yusuf,penyanyi muda yang sedang meningkat naik berasal dari Azerbaijan dan sekarang menetap di london.

1:31 PG

Aduh!! Gambar ni lagi biru haru!! - Malaysiakini

gambar sumber al banjari



Hari itu saya ada letakkan gambar 2 orang sami sembahyang di sebuah masjid di salah sebuah negeri di perak. Kali ni pula saya dapat sekeping gambar dari sahabat saya tentang trend terkini anak muda apabila bersolat dengan memakai baju-baju atau pakaian yang bertulis. Trend ini mengikut musim. Jika musim bola alamat ramailah anak anak muda memakai baju liverpool yang ada sekali tertulis penajanya iaitu syarikat arak arak terkemuka dunia. Haah!! eloklah tu. Jaja lah arak tu!! Sila baca 10 golongan yang dilaknat dalam bab arak ni.

Tapi kita semua kena bersangka baik la pada mamat ni. Sangka baik bahawa solat dia sah,tapi cuba para pembaca semua baca apa yang tertulis di belakang baju anak muda ini!! Apa perasaan anda jika anda ber imamkan,ber makmumkan mamat ini atau bersolat di belakangnya? Sudah tiba masanya anda menambah 'power' spek mata anda jika masih juga tak nampak tulisan ini. Ataupun anda rela termasuk dalam golongan yang disebut oleh Allahyarham P.Ramlee..."siapa tak nampak,maknanya................" Haha..Jangan marah!!

DZULHAQQ - Tulisan di belakang baju mamat itu berbunyi "BORN TO ROCK, DRINK AND FUCK

12:34 PG

Buat tak senonoh lagi!! Kan dah kena belasah!! - Malaysiakini

video


Assalamualaikum dan Salam sejahtera!!

Video yang saya paparkan kali ini agak ganas sedikit. Mengenai segelintir perangai pendatang asing di malaysia. Datang sini,kerjalah rajin-rajin. Dapat duit buatlah rumah batu,jangan dapat duit untuk tempah keranda kayu!! Rakaman ini saya copy dari youtube. Dari penceritaan para security guard yang membelasah lelaki ini,juga dari tajuk video tersebut memberitahu bahawa pesalah ini di tangkap kerana MERABA BINI ORANG!!. Awas aa...bini orang jangan kacau!! Nasihat ini bukan hanya kepada warga asing,tetapi buat warga malaysia juga. Tegur menegur,ingat mengingat itu kan penting... Saya tabik pada brother yang keluarkan jurus ke-8 tumbukan monyet lapar tu. Ajar la saya cara tumbukkan macam tu. Handal tu!! Juga pada brother pak guard yang buat sparring ala-ala bruce lee,lain kali bila nak buat sparring,tarik nafas...sebut waaachaaa!!!

DZULHAQQ - Pak gad yang memukul tahanan tanpa bicara ala-ala I.S.A tu,saya nak bagitau,salah cara tu. Gunakanlah saluran undang-undang malaysia. Jangan try nak jadi polis. Cuba dengar mereka yang berada di dalam post guard tu. Siap mengaku polis lagi tu!! Setahu saya,polis takkan biarkan pukul memukul di khalayak ramai.

- Untuk Warga myanmar tu dan sekelian sahabatnya,buatlah lagi perangai macam tu..Kan!! Dah kena cepuk!!.. ( bak kata p.ramlee )

11:52 PTG

Cubaan bunuh adun PR?? - Malaysiakini

Salam sejahtera..

Baru ini saya mendapat update berita dari perak ekspress mengenai cubaan bunuh terhadap adun PR iaitu YB ADUN Kuala Kurau, Yunus Jamsari. klik sini.
Sekumpulan penyerang dalam tiga buah kereta telah menyerang kereta YB Yunus dan dilaporkan Pembantu Khas YB Yunus yang dikenali sebagai Pak Nan telah cedera parah.
Menurut YB Yunus, serangan berlaku kira-kira jam 8.40 malam tadi dimana sekumpulan hampir 20 orang lelaki Melayu telah menyerang Pak Nan yang pada waktu itu sedang minum disebuah warung berdekatan pejabat Pusat Khidmat DUN Kuala Kurau.

Sementara itu, seorang pemimpin PKR Perak memaklumkan bahawa semua ADUN telah diminta untuk menjaga keselamatan masing-masing berikutan ancaman dan ugutan ganas yang akan dilakukan terhadap mereka menjelang 7hb Mei ini.


DZULHAQQ - Selalunya yang banyak mati kena bunuh ialah pihak pembangkang. Belum ada dalam sejarah malaysia selepas merdeka,pihak penyokong umno mati di bunuh. Apa nak jadi??

11:00 PG

Awas!! Serunding Babi Di Pasaran - Malaysiakini

Perhatian buat peminat serunding!!


Pengunjung muslim yang berhasrat untuk mengunjungi negara Indonesia dinasihatkan berhati hati berikutan penemuan beberapa jenis ‘abon’ atau serunding yang mengandungi babi. Penemuan tersebut sendiri telah disahkan oleh pihak pihak berwajib di Indonesia.

Lebih mengejutkan, kesemua jenama serunding tersebut menampal logo halal yang direka secara palsu dan digunakan tanpa pengesahan daripada Majlis Ulama Indonesia (MUI).

Kepastian terhadap kewujudan perisa babi tersebut telah dilakukan menerusi ujian DNA, yang benar benar mengesahkan kebenaran dakwaan tersebut. Selain daripada itu, peralatan canggih, termasuk polikamera berangkai, turut digunakan untuk mengkaji struktur serunding tersebut.

Sementara itu, Halal Industry Corporation (HDC) Corporation Sdn Bhd memberi jaminan bahawa serunding yang berada di pasaran Malaysia tidak mengandungi babi dan adalah halal, manakala serunding yang diimport dari Indonesia melalui kawalan ketat untuk mengelakkan sebarang penipuan dan aktiviti aktiviti yang meragukan. Selepas pemeriksaan menyeluruh, HDC akan memperakukan dengan memberi logo halal.


DZULHAQQ - Serunding dari kelantan di jamin HALAL

Pengikut yang tidak taasub